Putrenovatie

Rasenberg Infra verlengt de levensduur van (riool)putten met jaren. Door heel Nederland en België worden ca. 50 putten jaarlijks gerenoveerd.

100_0557
IMG_0124
IMG_0125
IMG_0128
 

Weersomstandigheden, gebruik, belasting: er zijn allerlei invloeden die het beton of metselwerk van een (riool)put aantasten. Een put kan hierdoor in slechte conditie verkeren, terwijl de rioolbuizen nog in goede staat zijn. Vervanging van een put is niet altijd gewenst of mogelijk en bovendien niet noodzakelijk.

Rasenberg Infra bekleedt de binnenzijde van de put met GVK-beplating (GVK: Glasvezel Versterkte Kunststof), HPVC-beplating of HDPE-beplating.

De beplating wordt verankerd in de oude putwand. Om de constructie waterdicht te maken worden de naden en aansluitingen van leidingen op de put afgelamineerd (GVK). Bij HPVC en HDPE wordt de worden de naden en aansluitingen gelast. Ten slotte wordt de ruimte tussen de beplating en de putwand met krimparme mortel volgestort. Beplating kan zowel bij ronde als bij vierkante putten toegepast worden.

De levensduur van uw (riool)put wordt met jaren verlengd. De omgeving en het verkeer ondervinden weinig hinder bij de werkzaamheden: graven en opbreken zijn niet nodig en het onderhoud is snel uitgevoerd. Doordat er geen graafwerkzaamheden worden uitgevoerd is er geen hinder van schades en kunnen er ook geen kabelschades ontstaan.

Putrenovaties zijn door ons uitgevoerd in opdracht van: Insituform, Chemelot site, Gemeente Eindhoven, Gemeente Horst aan de Maas, Gemeente Midden-Drenthe, Gemeente Vlissingen, Gemeente Zoeterwoude.