Herinrichting Markt Boxtel

Rasenberg Infra realiseert de herinrichting van de Markt in Boxtel. Maandag 27 augustus zijn we met de werkzaamheden gestart. De herinrichting van de Markt is de volgende fase van de herinrichting van het centrum van Boxtel.

Status project:
Project in uitvoering
Markt Boxtel
MarktBoxtel
Fasering Markt Boxtel
Starthandeling herinrichting Markt Boxtel

Centrum Boxtel

In het centrum van Boxtel is de Petrus Basiliek inmiddels verbonden met park Stapelen via de route STA-P. Nu zijn de Markt en Rozemarijnstraat aan de beurt. De gemeente Boxtel heeft de ambitie om het centrumgebied een kwaliteitsimpuls te geven. Dit gebeurt onder andere door herinrichting van het openbare gebied. Het uiteindelijke doel is een aantrekkelijk en leefbaar centrumgebied, voor nu en in de toekomst. Aantrekkelijk voor iedereen die woont, werkt, leeft en recreëert in het Centrum van Boxtel. De werkzaamheden worden afgerond voor kerstmis 2018.

Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de Markt, stuurt u dan een e-mail naar MarktBoxtel@rasenberginfra.nl.

Planning

De herinrichting van de Markt wordt in twee fasen uitgevoerd, zoals te zien is op de situatietekening. Door de gefaseerde uitvoering blijft een groter deel van de Markt bereikbaar tijdens de herinrichting. De panden aan de Markt blijven te allen tijde bereikbaar voor voetgangers via loopschotten.

Werkzaamheden fase 1 tot nu toe
Op 27 augustus zijn de werkzaamheden van fase 1 gestart. Wethouder Ericvan den Broek heeft het officiële startsein gegeven voor het werk door het opbreken van de bestaande bestrating. Vervolgens is de verdere bestrating van het plein opgebroken. Na het Biereloth festijn zijn de werkzaamheden uitgebreid naar de Rozemarijnstraat. Ondergronds is een nieuw elektriciteitsnet aangebracht bestemd voor de lichtmasten, weekmarkt en evenementen. De huisaansluitingen van het riool zijn vervangen, zodat de werking gewaarborgd is voor de toekomst. Na de ondergrondse werkzaamheden is gestart met het opnieuw bekleden van de Markt met een natuurstenen bestrating en gebakken klinkers in de voetpaden. Ook wordt de waterkelder geplaatst voor de fontein.

Vervolg werk in fase 2
Fase 2 is ingegaan met het aanbrengen van twee betonnen putten. In deze putten zit water en de aansturing voor de fontein. Voor het verdere werk in fase 2 is de Markt afgesloten voor autoverkeer vanaf 15 oktober. De verharding wordt opgebroken en nieuwe kabels en leidingen worden aangebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het gemeentehuis richting de Clarissenstraat / Kruisstraat. Tijdens de werkzaamheden blijven de Markt en de winkel-/horecapanden bereikbaar voor voetgangers met loopschotten vanaf de Kruisstraat, Clarissenstraat, Rechterstraat en Rozemarijnstraat. 

Volg dit project

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de Markt? Hou deze website dan in de gaten voor verdere informatie of meld u aan voor de nieuwsbrief. Stuur hiervoor een e-mail naar marktboxtel@rasenberginfra.nl

BouwApp
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dit project is ook te volgen via de BouwApp. 

1. Download de BouwApp in de appstore (Google of Apple)
2. Ga naar ‘zoek project’
3. Zoek op “Markt Boxtel”
4. Selecteer project
5. Klik op ‘Toevoegen aan favorieten”
Bij elke update verschijnt er automatisch een berichtje (notificatie) op smartphone of tablet.

BouwApp QR