Historie Rasenberg

Rasenberg Infra is al bijna 100 jaar een betrokken partner in de wegenbouw. In 1919 werd het aannemersbedrijf opgericht door Willem Rasenberg en specialiseerde in het aanleggen van dijken en soortgelijk grondverzet. Al snel kwam daar het aanleggen van betonwegen bij. De eerste schreden als zelfstandige wegenbouwer werden gezet.

Aanleg van de eerste autosnelwegen

In de jaren die volgden verzorgde Rasenberg de bestratingen en het grondverzet van onder meer Philips, het vliegveld van Eindhoven, het PSV stadion en de TU Eindhoven. Rasenberg ontwikkelde zich verder, in onderzoek, kennis en materieel. Deze ontwikkeling resulteerde in de aanleg van autosnelwegen in de jaren ’60. Met de snelweg tussen Oosterhout en Breda als eerste wapenfeit. Later volgde onder meer de A27. Dit was de start van een verdere groei van mensen, middelen en omzet. Rasenberg wilde tot de top behoren, een mentaliteit die nooit verloren is gegaan.

Veelzijdige infra oplossingen

Rasenberg heeft altijd ingespeeld op marktontwikkelingen. In dat kader werd Rasenberg in januari 2013 onderdeel van Strukton Civiel. Deze bundeling van krachten zorgt voor een organisatie die in staat is complexe vraagstukken van opdrachtgevers te beantwoorden. Een organisatie met innovatiedrang die met een professionele en pro-actieve blik kijkt naar strengere eisen van opdrachtgevers op gebied van veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en omgeving. Hierdoor biedt Rasenberg Infra altijd veelzijdige infra oplossingen op maat; van efficiënte ontwerpen tot en met realisatie en onderhoud.

Historie Rasenberg
Historie Rasenberg 2
Historie Rasenberg 3