Nieuws

Rasenberg Infra schijnt een lichtje op veiligheid

02 februari 2016

In het kader van de actie Jij mag gezien worden!, heeft Rasenberg Infra vanochtend op het project in Nuenen gratis fietslampjes uitgedeeld aan fietsers zonder verlichting. Met deze leuke actie vraagt Rasenberg Infra extra aandacht voor veiligheid. De fietslampjes zijn enthousiast in ontvangst genomen door de passerende fietsers.

Lichtje op veiligheid Rasenberg Infra 

Rasenberg Infra is een wegenbouwer met een missie. We zijn altijd samen scherp op veiligheid. We vinden het dan ook erg belangrijk dat schoolkinderen elke dag veilig naar school kunnen fietsen, ook bij wegwerkzaamheden.

In Nuenen zijn dagelijks veel fietsers op weg. Zij steken het traject van de Europalaan over en komen hierbij langs de wegwerkzaamheden. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren nog te vaak zonder licht fietsen. Daarom heeft Rasenberg Infra gratis fietslampjes uitgedeeld aan fietsers zonder verlichting. Opvallend veel fietsers waren al goed verlicht. Dankzij deze leuke actie konden ook de laatste mensen veilig op weg.

Rasenberg Infra werkt in Nuenen aan de herinrichting van de Europalaan. Over een lengte van circa drie kilometer wordt een geheel nieuwe infrastructuur gerealiseerd met busbanen. Het belangrijkste doel van het project is duurzaam bijdragen aan de verkorting van de reistijd en het verbeteren van de betrouwbaarheid en snelheid van het openbaar vervoer in deze regio. De werkzaamheden zijn in oktober 2015 van start gegaan en duren tot eind 2016.

Jij mag gezien worden