Nieuws

Kennismaken met mogelijkheden Civiele Techniek in Nuenen

28 januari 2016

Afgelopen woensdag hebben veertien 1e jaars studenten Bouw & Civiele Techniek in het kader van de Bouworiëntatiedagen, een bezoekje gebracht aan het project ‘Reconstructie Europalaan’ in Nuenen. Het doel van de Bouworiëntatiedagen is om 1e jaars studenten kennis te laten maken met de uitvoerende bouw en ze een goed beeld te geven van de sector.

Bouw orientatiedagen Nuenen 

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren niet zo bekend zijn met de mogelijkheden die bouwbedrijven bieden. Hierdoor denken ze niet zo snel aan een loopbaan binnen het uitvoerend bouwbedrijf. De Bouworiëntatiedagen bieden een mooie gelegenheid om studenten aan het begin van hun studie kennis te laten maken met bedrijven die werkzaam zijn in de sector.

Na ontvangst van de studenten, kregen ze een presentatie over Rasenberg Infra en het project ‘Reconstructie Europalaan’ in Nuenen. Tijdens de presentatie zijn onder meer het bouwproces, de organisatie, de totstandkoming van het project, de betrokken partijen en de functies en carrièremogelijkheden binnen de sector aan de orde gekomen.

Vervolgens mochten de studenten een kijkje nemen op het project. Tijdens deze rondleiding hebben ze een goed beeld kunnen krijgen van alle werkzaamheden en zijn ze in gesprek gegaan met de onderaannemer. Na afloop was er een interactieve prijsvraag en een lunch.

Het bezoek aan het project in Nuenen is zeer goed ontvangen door de studenten. Het enthousiasme was groot en er was veel interesse in de mogelijkheden van civiele techniek. Leuk om een nieuwe generatie potentiële wegenbouwers te enthousiasmeren voor het vak.

Bouw orientatiedagen Nuenen