Nieuws

De weg vrij voor alle mogelijkheden

25 februari 2016

Op 25 februari jl. heeft Rasenberg Infra ruim twintig VMBO-stagiairs op de asfaltcentrale in Breda ontvangen in het kader van de VMBO Doe-Dag. Deze enthousiaste leerlingen mochten een kijkje nemen in de mooie wereld van de grond-, weg- en waterbouw, door het mogen uitvoeren van werkzaamheden, meerijden op diverse machines en bezichtigen van de asfaltproductie.

VMBO on stage Rasenberg Infra 

Bredase VMBO-leerlingen zijn één dag wegenbouwer

De Doe-Dag is een onderdeel van het beroepsoriëntatieprogramma van de VMBO scholen in Breda, genoemd VMBO On Stage. Rasenberg Infra was eevan de 130 bedrijven die tijdens het Beroepenfeest op 28 januari jl. aanwezig was. Hier konden de leerlingen kennis maken met verscheidene vakgebieden en zich aanmelden voor (minimaal) twee stages tijdens de Doe-Dag. In totaal hebben zich 25 leerlingen aangemeld.

Wegenbouwers van de toekomst

Rasenberg Infra speelt met haar bijdrage aan de Doe-Dag in op het dreigende tekort aan technisch personeel. Door toekomstige, potentiele medewerkers te enthousiasmeren voor een carrière in de GWW-sector, komt Rasenberg Infra in contact met de (wegen)bouwers van de toekomst. Als erkend leerbedrijf draagt Rasenberg Infra bij aan de ontwikkeling van het vakgebied en biedt leerlingen zo de mogelijkheid om verder te denken, te groeien en te ontwikkelen. Door middel van deze Doe-Dag maken ze niet alleen kennis met het vakgebied grond-, weg- en waterbouw in het algemeen, maar ook specifiek de activiteiten van de diverse disciplines binnen Rasenberg Infra.

Spectaculaire opening

De Doe-Dag werd op het terrein van de asfaltcentrale, aan het Steenen Hoofd te Breda, om 9.30 uur op spectaculaire wijze geopend door wethouder Miriam Haagh. Door met een laadschop asfalt in de asfaltspreidmachine te kiepen, heeft zij de weg symbolisch vrij gemaakt voor alle mogelijkheden voor de (wegen)bouwers van de toekomst.

Het vak zelf ervaren

Per dagdeel namen ruim 10 leerlingen deel aan diverse activiteiten. Na de opening, gingen de leerlingen zelf aan de slag. Zij kregen een rondleiding op de asfaltcentrale, namen een kijkje in het laboratorium, mochten helpen bij het werken met een asfaltspreidmachine en het walsen van het asfalt en zelf een rioolbuis dichtmetselen. Ook maakten ze kennis met digitale maatvoering door een object op een tekening op kantoor voor te bereiden en dit uiteindelijk buiten uit te zetten. Op deze manier konden ze zelf ervaren dat de medewerkers van Rasenberg Infra hun vak met veel plezier en passie uitvoeren. 

Kortom, het vak uitvoeren met het motto van VMBO On Stage: ‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig’.  

VMBO on stage Rasenberg Infra