Nieuws

Arriva neemt nieuwe bushaltes in gebruik

13 december 2016

IMG_0637 

Op zondag 11 december jl. heeft Arriva in de provincie Limburg het openbaar vervoer overgenomen van Veolia Transport. Ten opzichte van de vorige vervoersconcessie in Limburg is er één grote wijziging: de bussen stoppen niet meer in alle dorpskernen, ze stoppen buiten de kernen aan de doorgaande weg. Om dit mogelijk te maken is Rasenberg Infra Regio Zuid in samenwerking met zusteronderneming Van Rens mobiliteit de afgelopen tijd druk bezig geweest met het aanleggen van een 11-tal bushaltes verspreid over Midden- en Noord-Limburg.

De elf nieuwe bushaltes die zijn aangebracht zijn compleet nieuwe haltes. Er zijn vijf haltes uitgevoerd in een open bestrating, de andere zes zijn voorzien van een betonnen verharding. Alle haltes zijn gesitueerd naast provinciale wegen.

De grootste uitdaging in dit project is de beperkte bouwtijd. Wegens vergunningen, procedures, kabels en leidingen en bezwaren heeft de uitvoering van de haltes zich geconcentreerd in week 48 en 49. Door in dit project nauwgezet samen te werken met onze opdrachtgever, de Provincie Limburg, is het gelukt om deze locaties afgelopen zaterdag op te leveren. Hierdoor kan iedereen ook de komende jaren gebruik maken van het openbaar vervoer in Limburg.