Nieuws

Officiële start Reconstructie Europalaan Nuenen

04 september 2015

Gisteravond, donderdag 3 september, is in Het Klooster in Nuenen het project Reconstructie Europalaan, officieel van start gegaan. Wethouder Martin Jansen en Ton van Oosterhout, directeur Rasenberg Infra, hebben onder toeziend oog van pers en geïnteresseerden de samenwerkingsovereenkomst getekend. Aansluitend was er een drukbezochte informatieavond, waar alle plannen gepresenteerd werden en de mogelijkheid was om vragen te stellen over de uitvoering van het project.

Start Europalaan Nuenen 

Achter de schermen is hard gewerkt aan de voorbereidingen en binnenkort gaat de Europalaan dan echt op de schop. Een belangrijke stap in dit omvangrijke project, dat veel voor Nuenen en haar omgeving gaat betekenen. Rasenberg Infra gaat vanaf oktober 2015, in opdracht van de gemeente Nuenen het tracé van de Europalaan herinrichten. Over een lengte van circa drie kilometer wordt een geheel nieuwe infrastructuur gerealiseerd met busbanen.

Doel van het project

Het doel van dit project is bijdragen aan de verkorting van de reistijd en verbeteren van de betrouwbaarheid van het openbaar vervoer. Daarnaast is het project een aanleiding om de infrastructuur bij de Europalaan ook voor andere verkeersdeelnemers, zoals fietsers en wandelaars, onder handen te nemen en duurzaam veilig in te richten.

Zeer stil asfalt

Rasenberg Infra is door de gemeente Nuenen gekozen door zich onder andere te onderscheiden met het bieden van 20 jaar garantie op de verhardingsconstructie van de hoofdrijbaan en zeer stil asfalt (met een geluidsreductie van 4,28 DBA).

 

Informatie avond Europalaan Nuenen

 

Informatie avond Europalaan Nuenen

 

Informatie avond Europalaan Nuenen