Nieuws

Herinrichting rotonde Groenezoom Dordrecht van start

14 juli 2015

Op 13 juli 2015 is Rasenberg Wegenbouw gestart met de herinrichting van de rotonde Groenezoom in Dordrecht. Maandagochtend gaf wethouder Rik van der Linden het startsein voor de werkzaamheden. Met de herinrichting van de rotonde wordt een verkeersveiligheidsknelpunt in Dordrecht aangepakt.

Herinrichting Groenezoom Dordrecht Rasenberg Wegenbouw 

Op de rotonde Groenezoom kruisen snel- en langzaam verkeer elkaar. Dat heeft de afgelopen jaren geleid tot diverse (bijna) ongevallen. De herinrichting van de rotonde heeft dan ook als doel om de verkeersveiligheid voor met name fietsers, te verbeteren.

De gehele rotonde wordt opnieuw ingericht. De rijweg van de rotonde wordt kleiner en de afstand tussen het autoverkeer en de kruisende fietspaden wordt groter. Daarnaast komen er snelheidverlagende maatregelen voor zowel het auto- als het fietsverkeer. Tevens worden de fietspaden verhoogd bij de kruisingen met het autoverkeer.

Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde voor een deel afgesloten. Er zijn dan omleidingsroutes.

Op de projectpagina staat alle informatie over het project en houden we u graag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.