Nieuws

Inspirerende excursies naar nieuwe Botlekbrug

08 juni 2015

Op 4 juni 2015 vond de derde excursie van Rasenberg Infra naar de nieuwe Botlekbrug plaats. Met een twintigtal vakgenoten en geïnteresseerden werd één van de grootste hefbruggen in Europa bezocht. Op deze inspirerende middag was het niet alleen mogelijk om de brug te bekijken, maar werd tevens veel achtergrondinformatie gegeven over dit bijzondere bouwwerk.

Rasenberg excursie Botlekbrug 

Inspirerende excursie
Tijdens de drie excursiedagen, hebben in totaal ruim 70 relaties van Rasenberg, de Botlekbrug bewonderd. De excursie werd ingeleid met achtergrond informatie over dit bijzonder project met al haar technische uitdagingen en oplossingen. De nieuwe Botlekbrug werd bezocht onder begeleiding en uitgebreide toelichting van een medewerker van  A-Lanes A15.

Een brug van formaat
De nieuwe Botlekbrug is onderdeel van het project Verbreding A15, met als doel minder files en een betere doorstroming van het verkeer tussen de Tweede Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein. De nieuwe brug heeft een lengte van 1200 meter, twee beweegbare hefdelen en een overspanning van 92 meter. De breedte van het brugdek is ongeveer 50 meter en geeft ruimte aan 2 x 2 rijstroken en een goederenspoor.

Innovatie
Voor de complexe asfaltconstructie op de aanbruggen, heeft Strukton Civiel speciaal voor dit project een nieuw type asfalt ontwikkeld. In verband met de beperkte diepte is een oplossing gezocht om de betonconstructie te beschermen tegen  water en dooizouten: Een asfaltlaag van 2,5 cm met een waterdicht bitumineus membraan en hoge spoorvormingsweerstand. 

Op 12 juli 2015 wordt het eerste gedeelte van de nieuwe Botlekbrug in gebruik genomen.

 

Kijk voor meer informatie op: