Nieuws

Exclusieve excursie over Buitenring Parkstad Limburg

09 oktober 2015

Op 8 oktober 2015 vond er een exclusieve excursie plaats over het project ‘Buitenring Parkstad Limburg’. Met ruim 40 relaties van Rasenberg Infra werd een van de meest unieke projecten van Nederland van dichtbij bekeken. De excursie leidde over en langs het traject door de prachtige Limburgse omgeving met haar glooiende heuvellandschap, rijke natuurgebieden en stedelijke omgeving.

Excursie BPL Rasenberg Infra 

Een project van omvang
Na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, werd de excursie ingeleid door Mat Snijders, omgevingsmanager Provincie Limburg. Hij vertelde onder meer over de totstandkoming en uitdagingen van een project van deze omvang. Tevens benadrukte de heer Snijders het belang van een prettige samenwerking met de aannemerscombinatie, om tot een optimaal resultaat te komen.

Na de presentatie werd met de bus over het traject gereden onder begeleiding van Ronald Klep, projectmanager en Alex Keur, omgevingsmanager bij Rasenberg Infra. Zij vertelden enthousiast en uitgebreid over zowel de bouw en bijzonderheden van het project, als het unieke omgevingsmanagement. Tijdens de excursie werd zelfs een stuk over het nieuwe tracé gereden, een normaal gesproken afgesloten werkterrein. Ondanks het druilerige weer was het een zeer geslaagde excursie.

Betere bereikbaarheid dankzij BPL
De Buitenring Parkstad Limburg moet zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen door woonkernen ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

Een van de meest unieke projecten in Nederland
Dankzij een samenwerkingsverband van diverse projectpartners, wordt er gewerkt aan een hoogwaardige ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg met een lengte van 26 kilometer, voorzien van 33 nieuwe kunstwerken, 22 geluidswerende voorzieningen, een stikstofscherm en de aanleg van 170 hectare nieuwe natuur.

Bus excursie BPL Rasenberg

Het glooiende landschap van Limburg waar de buitenring aangelegd wordt.

BPL eerste asfalt Rasenberg Infra

Met de bus over het eerste asfalt op de Buitenring Parkstad Limburg.