Nieuws

Herinrichting Boykes Speelhoeve te Breda

15 mei 2014

Rasenberg Wegenbouw B.V. met haar zusterbedrijf Van Rens mobiliteit helpt de Stichting aan een nieuwe spelomgeving voor het speel- en sportterrein. In het weekend van 17 en 18 mei a.s. wordt een grafittikunstwerk aangebracht op het asfaltveld.

Het is een kunstwerk met zogenoemde spelaanleidingen: een spannend fietsparcours, hinkelen, zelf vlakken kleuren met krijt. Wat goed was blijft: kinderen en jongeren kunnen na het weekend weer voetballen en basketballen op het veld! De ouderen maken flink gebruik van de reeds vernieuwde jeu-de-boulesbaan.Elke woensdagmiddag van 13.00 - 14.30 uur is er een naschoolse sportactiviteit voor kinderen uit de wijken Tuinzicht en Westerpark, met als motto: Samen sporten is gezond en leuk!

Het aanbrengen van het grafittikunstwerk is een onderdeel van de totale revitalisatie van het speel- en sportterrein. Later dit jaar zal ook nog een balanceerparcours met touwbruggen worden aangelegd, een tribune en heuveltjes voor het fietscrossparcours. Daarnaast worden er klimtoestellen en nestschommels geplaatst. Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd is de vernieuwde Boykes Speelhoeve een spelomgeving voor alle leeftijden!

Op 26 februari 2014 heeft Rasenberg Wegenbouw bv als eerste wegenbouwbedrijf in Nederland de zelfverklaring NEN-ISO 26000 afgegeven. Met de zelfverklaring toont Rasenberg Wegenbouw zich o.a. een bedrijf dat laat zien welke keuzes het maakt ten aanzien van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gezien de betrokkenheid bij de ontwikkeling van de gemeenschap heeft Rasenberg Wegenbouw B.V., samen met haar zusterbedrijf Van Rens mobiliteit de benodigde wegenverf voor het aanbrengen van het grafittikunstwerk op het asfaltveld op Boykes Speelhoeve kosteloos ter beschikking gesteld.