Nieuws

Rasenberg Ballonvaart

25 juni 2013

Ballonvaart 29052013 

Op 29 mei jl. is er naar aanleiding van de actie tijdens de Infra Tech een ballonvaart georganiseerd door Rasenberg Wegenbouw.

De 12 deelnemers, waaronder diverse Gemeenten maar ook Shell Moerdijk, Grontmij en LSNED, kwamen rond 18.00 uur bijeen op het terrein van Ad Ballon aan het Minervum te Breda. Hier werd, vanwege het weer, uitgebreid de tijd genomen voor een warme kop soep met broodjes.

Helaas kon er na het aperitief nog geen duidelijkheid gegeven worden door de medewerkers van Ad Ballon, welke continu in contact stonden met het KNMI.   Als alternatief werd er een rondleiding verzorgd door het bedrijf van Ad Ballon tot het verlossende woord eindelijk toch daar was.

Rond 19.30 uur kon er dan ook het luchtruim worden opgezocht en vertrokken de deelnemers naar een weiland in de omgeving van Zundert. Hier werd de ballon gezamenlijk klaar gemaakt voor een mooie rustige vaart. Mede door de bosrijke omgeving ten zuiden van Breda, natuurlijk Breda zelf en het laag varen was het uitzicht zeer indrukwekkend.

Na een uur in de ballon werd er geland in de omgeving van Gilze Rijen, alle aanwezigen hebben hun steentje bijgedragen aan het opruimen van de ballon waarna er uiteraard een toost werd uitgebracht op de goede vaart met champagne.

Terug bij Ad Ballon is de vlucht nog eens geëvalueerd onder het genot van een drankje en hebben alle deelnemers een vaarbewijs ontvangen.